ESTIEM Online Sajam zapošljavanja studenata priređuje se 1. i 2. decembra, na veb-platformi Novosadskog sajma ExpoOnline.rs, tokom pandemije potvrđenoj kao sjajnom mestu za poslovno povezivanje, susrete i širenje informacija i znanja.

Događaj organizuje Lokalna Grupa Novi Sad ESTIEM sa Fakulteta Tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu, ove godine drugi put u partnerstvu sa Novosadskim sajmom. Idealna je šansa za studente da se povežu sa kompanijama u kojima će moći da steknu iskustvo, uspostave kontakte koji bi mogli da im budu od koristi kada diplomiraju i odluče da potraže stalno zaposlenje, ali i da, u međuvremenu, pronađu idealnog poslodavca za stručnu praksu.

Informacije o kompanijama koje su odlučile da nastupe na Sajmu će, ne samo 1. i 2. decembra, biti dostupne i do 1. februara 2023. godine, na virtuelnim štandovima, na platformi ExpoOnline.rs. Ta vrsta promocije će im omogućiti i da se umreže sa studentima, među kojima sigurno ima i onih koji bi svojim znanjima i idejama mogli da doprinesu razvoju njihovog biznisa.

Planirano je održavanje radionica, panel diskusija i okruglih stolova o pitanjima koja najčešće muče buduće akademske građane.

ESTIEM Lokalna Grupa Novi Sad, neprofitna je i nevladina organizacija koja aktivno volontira i doprinosi zajednici. Osnovana je 2002. godine na Fakultetu tehničkih nauka, sa ciljem da kroz projekte i saradnju poveže i integriše studente IIM oblasti. Do sada su organizovali više od 60 lokalnih i međunarodnih događaja.