Kao jedna od vodećih korporacija u domenu automobilske industrije, Continental radi na razvoju proizvoda i rešenja kojima će ispuniti snove o lakoći kretanja građana širom sveta. Od svog osnivanja 1871. godine, kompanija pruža sigurna, efikasna, inteligentna i pristupačna rešenja za vozila, mašine, saobraćaj i transport.

Upravo ove godine, kompanija Continental proslavlja 150 godina poslovanja.

Continental posluje u Subotici od 2011. godine. U fabrici u Subotici proizvode se cevi i creva, koja omogućuju protok različitih tipova fluida i tečnosti u automobilima, kao i u komercijalnim i industrijskim vozilima. Trenutno fabrika u Subotici broji preko 1100 zaposlenih i nastavlja sa svojim kontinuiranim rastom.

Pored fabrike u Subotici, Continental je u Novom Sadu krajem 2017. godine otvorio Istraživačko razvojni centar u kome trenutno oko 600 inženjera radi na razvoju najinovativnijih tehnologija za automobilsku industriju. Sa atraktivnim projektima iz oblasti elektronskih uređaja za kabinu vozila i sistemima i senzorima za autonomnu vožnju, kompanija je za manje od tri godine rada izrasla u jednog od najvećih poslodavaca u inženjerskom sektoru u zemlji.

U martu 2021. godine, Continental je otvorio fabriku u Novom Sadu, a u novembru 2021. postavljen je kamen temeljac za drugu fabriku u Kaću, koja će početi sa radom krajem 2023. U našoj fabrici se proizvode instrument table za vozila, kao i sistemi za prikazivanje informacija i multimedijalnog sadržaja na ekranima. Continental je jedan od globalnih tržišnih lidera u ovom sektoru. U fabrici trenutno radi preko 150 zaposlenih i taj broj će nastaviti značajno da raste u narednim godinama.

Klikom na naredni link, pročitajte iskustva naših zaposlenih i iz prve ruke saznajte kako izgleda rad u Continental-u u Srbiji: https://poslovi.infostud.com/poslodavac/continental/20291#vesti-i-blog

OBLIKUJ BUDUĆNOST AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE SA NAMA I PRIJAVI SE ZA NAŠE PROGRAME PRAKSI


 

PROGRAM PRAKSE U SUBOTICI – PRODRIVE®

O PROGRAMU PRAKSE

PRODRIVE® je program prakse u Continental-u u Subotici, koji je namenjen studentima završnih godina osnovnih i postdiplomskih studija, kao i onima koji su nedavno završili fakultet.

Program prakse traje između 6 i 9 MESECI i podrazumeva puno radno vreme u kompaniji. Program je podeljen u FAZE u trajanju od nekoliko meseci, a na kraju svake postoji EVALUACIJA u cilju provere napretka i mogućnosti nastavka saradnje.

Program prakse se sprovodi u jednom od ponuđenih SEKTORA. Rad u svakom sektoru donosi posebne izazove i nova znanja, a kandidati sami vrše izbor sektora u kojem će provesti praksu, u skladu sa opisom aktivnosti i zadataka i u skladu sa sopstvenim interesovanjima i obrazovanjem.

ULOGA MENTORA ogleda se u tome da kontinuirano prati i ocenjuje razvoj praktikanata, dok podršku u svakodnevnom radu pruža CONTI BUDDY. Conti Buddy omogućava brže i bezbolnije prilagođavanje u novom radnom okruženju.

Tokom programa postoji i INDIVIDUALNI PROJEKAT, dodeljen od strane mentora. Tokom ovog projekta, očekuje se da praktikanti primene prethodno stečene veštine i iskustva. Rad na projektu je ključan za finalnu ocenu rada u okviru programa.

NAKON ZAVRŠENOG PROGRAMA PRAKSE POSTOJI MOGUĆNOST PRVOG ZAPOSLENJA U OKVIRU USPEŠNOG CONTINENTAL-OVOG TIMA U SUBOTICI.

KOJE USLOVE TREBA DA ISPUNIŠ KAKO BI SE PRIJAVIO/LA NA PRAKSU

 • Da si student/kinja završne godine fakulteta osnovnih ili postdiplomskih studija
 • Da si student/kinja koji/a je nedavno diplomirao/la
 • Da poseduješ srednji nivo poznavanja engleskog jezika (B2 nivo)
 • Da poznaješ rad u MS Office paketu
 • Iskustvo nema presudni uticaj, ipak korisno je da imaš barem kratko iskustvo u poslovnom okruženju.

PROVERI ZAŠTO SA PROGRAMOM PRAKSE PRODRIVE® POČINJU NEOGRANIČENE PRILIKE ZA USPEH U TVOJOJ KARIJERI

U okviru osam generacija programa stručne prakse ProDrive®, priliku za zaposlenje ostvarilo je preko 80 polaznika, koji i dalje čine deo Continental-ovog tima.

Ovo su neke od prilika koje im je ovaj program pružio: sticanje prvog profesionalnog praktičnog iskustva, rad sa vodećim stručnjacima u oblasti automobilske industrije u Srbiji, razvoj veština i znanja, sklapanje mnogih prijateljstava, ostvarivanje važnih kontakata u poslovnom okruženju, završetak diplomskog/master rada, vođenje i realizacija individualnog projekta.

Šta tebi konkretno donosi PRODRIVE® program prakse?

 • Rad sa mentorom i Buddy-jem koji će te uvesti u posao i predstaviti ti radno okruženje
 • Plaćena praksa koja podrazumeva puno radno vreme
 • Mogućnost zaposlenja nakon završetka prakse
 • Trening plan sa jasnim koracima tvog obučavanja, kao i treninzi za razvoj veština
 • Fleksibilnost po pitanju odlaska na fakultet /polaganja ispita
 • Timske aktivnosti, korporativne proslave, sportske aktivnosti
 • Dinamično radno okruženje i otvorena komunikacija na svim nivoima

VIŠE INFORMACIJA O NOVOJ GENERACIJI PROGRAMA PRAKSE PRODRIVE® I PRIJAVI OČEKUJ USKORO.

U svakom trenutnku možeš nam pisati putem elektronske pošte prodriver@continental.com i pitati nas sve što te zanima u vezi prakse.

Praksa u Subotici PDF


 

PROGRAM PRAKSE U NOVOM SADU – PLANT

POSTANI I TI DEO NAŠEG TIMA

PROJEKTNO ANGAŽOVANJE

Povećanjem potražnje i obima posla našim kolegama je povremeno na projektima potrebna podrška u vidu angažovanja studenata. Ovaj vid angažovanja, na određen vremenski period, pruža studentima mogućnost da steknu iskustvo rada u proizvodnom sistemu, kao i da dodatno zarade.

ContiMotion

ContiMotion predstavlja posebno dizajniranu priliku za stručno osposobljavanje u okviru kojeg će studenti završnih godina ili studenti master studija dobiti mogućnost da steknu znanja u praksi uz mentorstvo.

U pitanju je program sa punim radnim vremenom, nadoknadom i u trajanju od 6-12 meseci, sa verovatnocom stalnog zaposlenja po završetku prakse.

Prilikom apliciranja studenti će imati mogućnost odabira oblasti u kojoj žele da se usavršavaju.

Za više informacija pratite nas na društvenim mrežama i putem sajta posloviinfostud.com u toku januara 2022. godine.

OBILAZAK FABRIKE

U cilju upoznavanja sa industrijom 4.0 i proizvodnjom napredne elektronike plan nam je da organizujemo obilazak fabrike gde bi studenti imali priliku da prošetaju između proizvodnih linija i uz prisustvo naših inženjera dobiju odgovore na sva pitanja.

Sve informacije o mogućem obilasku fabrike ćete videti putem naših društvenih mreža.

 

PROGRAM PRAKSE U NOVOM SADU – R&D CENTAR

OBLIKUJ BUDUĆNOST AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE SA NAMA!

RAD U R&D CENTRU

R&D centar stalno razvija svoju raznolikost posla kroz saradnju sa novim klijentima i trendovima automobilske industrije. Tako smo u ovoj godini otvorili tehnološku jedinicu HMI. Naša ambicija je da ti pomognemo da svoje znanje iskoristiš u automobilskoj industriji i pronađeš svoje mesto sa nama kako bismo oblikovali budućnost automobilske industrije zajedno.

PRAKSA U R&D CENTRU

Ako si student završnih godina studija ili si nedavno završio studije, prijavi se na neku od otvorenih pozicija za praktikante. Nakon razgovora sa HR specijalistima, čekaće te razgovor sa tehničkim licima gde ćeš imati priliku da demonstriraš svoje znanje i motivaciju.

Program prakse traje do 6 meseci, a može se produžiti na dodatnih 6 meseci ili se pretvoriti u zaposlenje. Radno vreme može biti osmočasovno ili šestočasovno, u zavisnosti od tvojih želja. Po tvom dolasku, dobićeš neophodne treninge skrojene samo za tebe i projekat na kojem ćeš razvijati proizvode nekih od najvećih proizvođača automobila ili kamiona.

Kroz mentorstvo specijalista i kroz plaćen rad, omogućen ti je razvoj ključnih veština neophodnih za uspeh u profesionalnom okruženju, kao i sticanje neophodnog radnog iskustva.

PROVERI NAŠ PROFIL NA POSLOVI.INFOSTUD ILI SKENIRAJ QR KOD I PROVERI NAŠE OTVORENE PRAKSE

Continental-ns-praksa-qr

 

Praksa u Novom Sadu PDF


 

 

 

POSLOVNE PRILIKE U CONTINENTAL-U PDF

 

Trenutno otvorene pozicije i informacije o prijavi, za sve lokacije Continental-a u Srbiji, možeš pronaći putem sledećeg link-a: https://poslovi.infostud.com/poslodavac/continental/20291#oglasi

Prijavi se!

Ukoliko nisi pronašao/pronašla poziciju koja ti odgovara, a želiš da nam proslediš svoju biografiju, to možeš uraditi slanjem svoje biografije na sledeće mail adrese:

Continental u Subotici 

ljudski.resursi@continental.com

Continental u Novom Sadu (R&D centar) 

career-novisad@continental-corporation.com 

Continental u Novom Sadu (Plant)

ljudskiresursi.ns@continental.com 

 

Foto

 

NAŠI PROIZVODI

Širenjem digitalizacije, displeji postaju ključna razlika modernog enterijera vozila i najvažniji su posrednik u interakciji vozača i vozila. Promenjeni zahtevi korisnika i nove tehnologije omogućavaju nove dizajne enterijera vozila.

 

Instrument tabla osigurava da je vozač potpuno i pouzdano informisan u svakom trenutku.
Continental pruža dugoročno iskustvo i dokazano visok kvalitet instrument tabli.

Instrument-tabla

 

Potpuno digitalizovane instrument table su najpogodniji za rukovanje složenim, raznolikim i stalno promenljivim informacijama, prilagodljivi Human Machine Interface omogućava nova korisnička iskustva i maksimalnu personalizaciju.

 

Kamera MFC500 odlikuje se odličnim noćnim vidom, visokom rezolucijom slike do osam megapiksela i širokim vidnim poljem do 125 stepeni, što omogućava da se objekti u suprotnom saobraćaju (vozila, bicikli, pešaci itd.) detektuju još ranije.

Uključuje najsavremenije tehnologije kao što su mašinsko učenje i neuronske mreže kako bi se došlo do stvarnog razumevanja scene i povezan je sa svetom pomoću eHorizonta, baze podataka puteva i ažuriranja preko interneta.

 

Radar SRR600 je 76-81GHz SRR generacija koja pruža visoke performanse za podršku aplikacija koje gledaju otpozadi i spreda vozila (uključujući NCAP podršku). Zahvaljujući malim dimenzijama, ovaj paket može se lako integrisati iza svih vrsta farbanih branika.
Podržava različite arhitekture vozila sa svojom dostupnošću kao pametni i satelitski radar.

 

SCR linija – proizvod koji služi za dovod fluida Ad Blue do katalizatora u vozilu.

 

TOC linija – proizvod koji služi za dovod i odvod ulja iz kućišta menjača vozila.

TOC-linija

 

Video
Contact info
Narodnih heroja 3, Novi Sad, Vojvodina 21101, Srbija

Adrese:

Continental Subotica | Batinska br. 94 Subotica, Srbija

Continental Novi Sad (R&D Centar) |Narodnih heroja 3, Novi Sad, Srbija

Continental Novi Sad Plant | Kaćki put 9/a, Novi Sad, Srbija

 

Web adresa

https://www.continental.com/en/career/

https://www.facebook.com/ContinentalSerbia/

https://www.linkedin.com/company/continental/

 

Kontakt

Continental u Subotici

ljudski.resursi@continental.com 

Continental u Novom Sadu (R&D centar)

career-novisad@continental-corporation.com

Continental u Novom Sadu

ljudskiresursi.ns@continental.com

 

LOKACIJA