Delatnost:
Danieli Systec Engineering jedan je od lidera na području automatizacije, elektrike, elektromehanike i elektrohidraulike. Naše aktivnosti obuhvataju projektovanje, proizvodnju i postavljanje mašina i postrojenja za metalnu industriju u čitavom svetu. Kompanija u Srbiji broji više od 60 zaposlenih, mahom fakultetski obrazovanih stručnjaka koji učestvuju u razvoju i implementaciji najnovijih tehnoloških rešenja. Profesionalni i inovativni pristup, kontinuiran razvoj i učenje, individualni doprinos svakog zaposlenog, kao i prijateljsko i suportivno okruženje čine temelje našeg poslovanja.

Kompanija Danieli Systec Engineering sarađuje sa: katedrom za signale i sisteme na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, katedrom za upravljanje sistemima na Elektronskom fakultetu u Nišu, katedrom za automatsko upravljanje na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Uža specijalnost: Industrijska automatika
Broj zaposlenih: 63
Procenat zaposlenih sa visokim i višim obrazovanjem: 85
Prakse u ponudi: Da, višemesečna stručna praksa za studente završne godine organizuje se tokom letnjeg semestra (opciono i tokom leta), takođe u saradnji sa profesorima moguća je i izrada diplomskog/master rada na temu koju će predložiti kompanija. Praksa je plaćena, za studente koji nisu iz Beograda ili Niša kompanija obezbeđuje smeštaj u blizini prostorija kompanije.
Broj otvorenih pozicija u kompaniji: 4
Potreban obrazovni profil: Diplomirani inženjeri elektrotehnike i računarstva (smerovi: Automatika, Mehatronika, Energetika, Računarska tehnika i informatika), diplomirani inženjeri mašinstva.
Zahtevani broj godina studija: 4
Poželjne dodatne veštine, znanja ili osobine :
– Spremnost na timski rad
– Poželjna vozačka dozvola B kategorije
– Spremnost na putovanja i terenski rad
Zahtevani nivo poznavanja stranih jezika :
– Engleski napredno znanje
– Poznavanje drugih jezika je poželjno, prvenstveno italijanskog
Radno iskustvo: Nije neophodno, kompanija ima osmišljen sistem višemesečne obuke novih mladih kadrova.

Danieli Systec Engineering

Danieli Systec Engineering d.o.o. je u dugogodišnjem partnerstvu s italijanskom kompanijom Danieli Automation SPA, koja kroz 40 godina iskustva i više od 400 postrojenja širom sveta osigurava savršenu integraciju različitih procesnih jedinica u potpuno efikasan pogon za proizvodnju. Kompanija Danieli Automation, odgovorna je za prenos tehnoloških znanja iz drugih tehnoloških sektora kompanije Danieli Officine Meccaniche SPA do krajnjih korisnika.

Kompanija u Srbiji broji više od 60 zaposlenih, mahom fakultetski obrazovanih stručnjaka koji učestvuju u razvoju i implementaciji najnovijih tehnoloških rešenja. Procesi Danieli Systec Engineering d.o.o. usaglašeni su sa procesima kompanije Danieli Automation u cilju pružanja stručnih usluga koje su usmerene na korisnike Danieli Grupe.

Kompanija Danieli Automation je deo Danieli grupe. Poslovna struktura Danieli Grupe sastoji se od brojnih ogranaka unutar kojih je Danieli Systec grupa najveća. Danieli broji 10 000 zaposlenih i jedan je od tri najveća dobavljača postrojenja i opreme u metalurgiji širom sveta.

Danieli Systec Engineering d.o.o. je kompanija specijalizovana za automatizaciju kako malih pogona tako i kompleksnih industrijskih postrojenja.
Ključ našeg uspeha su poznavanje tehnologija, inovativni pristup, kvalitet usluga i proizvoda i svakako veliko iskustvo našeg tima. Bogato iskustvo, stručnost i izvrsnost u oblasti industrijske automatizacije, kontrola procesa, HW dizajn, SW razvoj, briga o kupcima i obuka su odlika našeg poslovanja.

Studentska praksa

Plaćena stručna praksa namenjena je studentima Fakulteta tehničkih nauka završnih godina na smerovima Mehatronika, Računarstvo i automatika, Elektroenergetika – energetska elektronika i električne mašine koji su zainteresovani za procesno upravljanje. Uz podršku mentora radiće se na programiranju PLC-a, frekventnog regulatora, upoznavanju sa hardverskom opremom koja se koristi u industrijskoj automatizaciji, izradi HMI aplikacije, analizi više vrsta inženjerskih šema i dodatne dokumentacije.

Praksa se održava tokom letnjeg semestra i/ili leti u prostorijama kompanije u Beogradu i/ili Nišu, za studente koji nisu iz tih gradova kompanija organizuje i pokriva troškove smeštaja i prevoza. Deo prakse (početni teorijski deo obuke) po potrebi može biti organizovan i u online formatu.

Za polaznike prakse postoji mogućnost izrade diplomskog rada na temama koje je pripremila kompanija, uz dogovor i odobrenje odgovarajućeg profesora.

Način prijavljivanja:

Prijave sa biografijom slati na email adresu dsy.secretary.serbia@systec.danieli.com, sa naznakom u naslovu [Za studentsku praksu]. Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor i za njih će biti organizovani razgovori i testiranje.

Otvorene pozicije:

 1. Automation Specialist (m/f) – Specijalista za automatizaciju (m/ž)
 2. Electrical Drives and Motors Specialist (m/f) – Specijalista za elektromotorne pogone (m/ž)
 3. Commisioning Software Developer (m/f) – Programer za puštanje u pogon (m/ž)
 4. Mechanical design engineers (m/f)

Detalji u nastavku.

 


 

O kompaniji:
Danieli Systec Engineering je svetski lider na području automatizacije, elektrike, elektromehanike i elektrohidraulike, a čini deo italijanske korporacije Danieli čije aktivnosti obuhvataju projektovanje, proizvodnju i postavljanje mašina i postrojenja za metalnu industriju u čitavom svetu.

Kompanija broji više od 60 zaposlenih, mahom fakultetski obrazovanih stručnjaka koji učestvuju u razvoju i implementaciji najnovijih tehnoloških rešenja. Profesionalni i inovativni pristup, kontinuirani razvoj i učenje, individualni doprinos svakog zaposlenog, kao i prijateljsko i suportivno okruženje čine temelje našeg poslovanja.

Ako ste ambiciozna osoba, usmereni na rešenja i zadovoljstvo klijenata i spremni na rad sa najnovijim tehnologijama, javite nam se i ostvarite priliku za rad na zanimljivim i dinamičnim međunarodnim projektima i inovacijama.

Radno mesto: Automation Specialist (m/f) – Specijalista za automatizaciju (m/ž)

Mesto rada:

 • Ceo svet

Opis posla:

 • Puštanje u pogon industrijskih postrojenja: proučavanje projektne dokumentacije, ispitivanje i testiranje pogona, PLC i SCADA programiranje, saradnja sa raznim stručnjacima u međunarodnom okruženju.

Uslovi:

 • Viša/visoka stručna sprema tehničkog usmerenja (računarstvo, elektrotehnika, automatika, elektronika i računarsko inženjerstvo, industrijsko inženjerstvo, mašinstvo)
 • Poznavanje rada i iskustvo u PLC i SCADA programiranju
 • Poznavanje rada u MS Office programskom paketu
 • Temeljno razumevanje elemenata i procedura u energetici
 • Znanje engleskog jezika u govoru i pismu
 • Vozačka dozvola B kategorije
 • Spremnost na timski rad
 • Spremnost na putovanja i terenski rad

Prednosti:

 • Poznavanje invertera i postrojenja za obradu metala
 • Poznavanje drugih stranih jezika pored engleskog

Vrsta zaposlenja: Stalni radni odnos
Način prijave: Molimo Vas da konkurišete na oglas slanjem biografije na engleskom jeziku na mejl
dsy.secretary.serbia@systec.danieli.com

 


 

O kompaniji:
Danieli Systec Engineering d.o.o. predstavlja jednu od najvećih kompanija na području industrijske automatizacije i procesne kontrole u Srbiji i u tom pogledu pruža inženjerska i servisna rešenja u metalnoj industriji širom sveta.

Kompanija je osnovana 2008. godine u Smederevu, gde se nalazi i pravno sedište. Administrativno sedište je u kancelariji u Beogradu, a od 2019. godine posluje i kancelarija u Nišu. Kao deo Systec grupe, usko sarađujemo i povezani smo sa partnerskim kompanijama u Hrvatskoj i Sloveniji.

Danas grupa Danieli Systec na regionalnom nivou ima više od 300 zaposlenih, uglavnom visoko-obrazovanih stručnjaka za automatizaciju, koordinatora projekata, supervizora elektrike, mehanike i hidraulike, stručnjaka u oblasti procesne kontrole, projektanata elektrotehnike, mašinstva i informatike.

Stručnjaci iz naše kompanije godinama prikupljaju iskustva u projektima u oblasti automatizacije širom sveta zajedno sa našim partnerima u Italiji: Danieli Automation SPA i Danieli Officine Meccaniche SPA.

Radno mesto: Electrical Drives and Motors Specialist (m/f) – Specijalista za elektromotorne pogone

Mesto rada:

 • Ceo svet

U obzir dolaze kandidati iz cele Srbije, a rad je pretežno u inostranstvu.

Opis posla:

 • Ispitivanje i korekcije rada elektromotornih pogona pri puštanju u pogon automatizovanih postrojenja
 • Saradnja sa drugim stručnjacima u međunarodnom okruženju
 • Određivanje parametara rada elektromotora

Uslovi:

 • Viša/visoka stručna sprema – Inženjer elektrotehnike ili energetike
 • Poznavanje AC i DC elektro-pogona (uglavnom Siemens i ABB)
 • Poznavanje MCC (motor control center)
 • Izvrsno poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu
 • Vozačka dozvola B kategorije
 • Sposobnost rada u timu
 • Spremnost na putovanja i terenski rad
 • Iskustvo od najmanje 3 godine na istim ili sličnim poslovima

Prednosti:

 • Poznavanje industrijskih procesa u metalnoj industriji
 • Siemens i/ili ABB sertifikat
 • Poznavanje drugih stranih jezika uz engleski

Vrsta zaposlenja: Stalni radni odnos
Način prijave: Molimo Vas da konkurišete na oglas slanjem biografije na engleskom jeziku na mejl
dsy.secretary.serbia@systec.danieli.com

 


 

O kompaniji:
Danieli Systec Engineering d.o.o. predstavlja jednu od većih kompanija na području industrijske automatizacije i procesne kontrole u Srbiji i u tom pogledu pruža inženjerska i servisna rešenja u metalnoj industriji širom sveta.

Kompanija je osnovana 2008. godine u Smederevu, gde se nalazi i pravno sedište. Administrativno sedište je u kancelariji u Beogradu, a od 2019. godine posluje i kancelarija u Nišu. Kao deo Systec grupe, usko sarađujemo i povezani smo sa partnerskim kompanijama u Hrvatskoj i Sloveniji.

Danas grupa Danieli Systec na regionalnom nivou ima više od 300 zaposlenih, uglavnom visoko-obrazovanih stručnjaka za automatizaciju, koordinatora projekata, supervizora elektrike, mehanike i hidraulike, stručnjaka u oblasti procesne kontrole, projektanata elektrotehnike, mašinstva i informatike.

Stručnjaci iz naše kompanije godinama prikupljaju iskustva u projektima u oblasti
automatizacije širom sveta zajedno sa našim partnerima u Italiji: Danieli Automation SPA i
Danieli Officine Meccaniche SPA.

Radno mesto: Commisioning Software Developer (m/f) – Programer za puštanje u pogon (m/ž)

Mesto rada:

 • Ceo svet

U obzir dolaze kandidati iz cele Srbije, a rad je pretežno u inostranstvu.

Opis posla:

 • Programiranje proizvodnih postavki u automatizovanim postrojenjima; priprema potrebnih parametara za programiranje pojedinih uređaja i njihovo puštanje u pogon. Razvoj i instalacija level2/level3 sistema upravljanja u industriji.

Uslovi:

 • Viša/visoka stručna sprema Tehničkog usmerenja (Računarstvo, elektrotehnika, informatika, politehnika) ili SSS s višegodišnjim iskustvom u programiranju
 • Iskustvo u .NET C# i C/C++ programskim jezicima
 • Poznavanje objektno orijentisanog programiranja
 • Poznavanje SQL jezika, Oracle i MS SQL Server relacijskih baza
 • Poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu
 • Sposobnost rada u timu
 • Spremnost na putovanja / terenski rad i do 8-9 meseci godišnje

Prednosti:

 • Poznavanje italijanskog jezika
 • Iskustvo u programiranju u Delphi okruženju

Način prijave: Molimo Vas da konkurišete na oglas slanjem biografije na engleskom jeziku na mejl
dsy.secretary.serbia@systec.danieli.com

Vrsta zaposlenja: Stalni radni odnos

Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u najuži izbor.


 

Mechanical design engineers (m/f)

Danieli is a global supplier of equipment and physical plants to the metal industry company which has produced and exported top level technology and innovation worldwide for more than 100 years. The company is based in Buttrio, in the north-east of Italy. It is one of the world leaders in the production of steel plant with more than 25 divisions worldwide (design, manufacturing and service centers).

We are looking for mechanical engineers for our worldwide structure. Positions are based in our offices in Belgrade.

The designers we are looking for should have the following characteristics:

 • High School Diploma of mechanical or mechatronic technician issued by a Technical School or Master/Bachelor’s Degree in mechanics or mechatronics issued from an University
 • Work experience in the mechanical field (mechanical workshop, steel plant…) or experience in the technical offices (if in mechanical field, any technology, will be an advantage);
 • Fresh graduate Master degree mechanical or mechatronic engineers are best welcome

Contract type will be a full-time permanent contract.
Good command of English (written and spoken) is a must, Italian would be an advantage.
Knowledge of AutoDesk products is a plus.
Driving license, active driver.

More details about the Company you may find on the following links:

http://www.danieli.com

https://danieli-systec.com

Only short-listed candidates will be contacted. Submit your application by email to
dsy.secretary.serbia@systec.danieli.com

Foto
Video
Contact info
Južni bulevar 1a, Beograd, 11000, Srbija

Pravno sedište:
Nosilaca Albanske spomenice bb, 11300 Smederevo

Kancelarije:
Južni bulevar 1A, treći sprat, 11000 Beograd

LOKACIJA